lørdag, januar 12, 2008

ENDELIG nesten ferdig med lappeteppet!

Babyteppe
Mønster hentet fra Sandnes' hefte Tema 11 Toving. Mønster nr 10.
Garn: Sandnes "Tove"
Forbruk:
1 nøste Mørk Petrol nr 6872
1 nøste Eplegrønn nr 8514
1 nøste Blå nr 5936
1 nøste Mørk Aqua nr 6509
1 nøste Grønn nr 7345
2 nøster Sjøgrønn nr 7534
2 nøster Turkis nr 6426
Tidsforbruk: Aaaaaltfor unødvendig lenge

Sånn så det ut før toving. Har brukt nesten ett år på dette. Først ble jeg lei av hele dritten, det er jo så kjedelig å strikke lapper i rettstrikk. Blæh! Og så fikk jeg plutselig en dag inspirasjon til å bli ferdig av JordbærSol, men den inspirasjonen falt bort fort da jeg hadde greid å montere en lapp feil vei (vrangsida ut) og jeg fant ikke tråden til å rekke den opp.
Men igår tok jeg meg i nakken og strikka begge lappene ferdig, så dampa jeg og monterte dem og heiv den inn i vaskemaskina, pøste på med grønnsåpe og 50 grader.

Mål før toving: 125*100ca.

Her er den etter toving! Helt sikkert umulig å se noen forskjell på så lang avstand, pytt sann. Ble veldig fornøyd, tror faktisk jeg skal feste trådene før jeg klipper dem av. Den er ikke tova sånn kjempemasse. Ifølge boka skal teppet være 60*75 etter toving, men jeg synes det er perfekt slik 95*85ca. Det er jo meningen at det skal være et vognteppe, men Kristiane skal jo snart over i sportsdelen av vogna, og siden jeg er treg synes jeg at det er for teit at hun bare skal få brukt det bittelitt før det er for lite.

Beate sa at hun kunne lære meg å hekle en kant rundt teppet (jeg kan ikke hekle!) og det skal jeg jaggu meg ta henne på ordet for. Også skal det hekles noen figurer i luftmasker og nålefiltes på. Og jeg kan FAKTISK lage luftmasker:) WOHOO!

Derfor er ikke dette teppet en FO enda, men det finnes håp! Og da har jeg bare 3 ufoer igjen, eller fire da, siden at jeg bare har strikket en av Pinneguris latviske votter.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så fint teppet blir, du er kjempeflink :-)

Beate Larssen sa...

Så flott at du har fått tovet teppet, og ikke krympa det så mye heller :)

Har en award til deg på bloggen min.

Itzak sa...

Nå ga du meg faktisk kjempe inspirasjon til å finne frem de hersens lappene jeg har liggende. Nå skal jeg jommen få sydd de sammen til ett teppe, blir ikke så flott som ditt,men lell. Tusen takk for inspirasjon. Stor klem.

Tina Marie sa...

Det ble veldig fint! Nå gleder jeg meg til å tove mitt eget.
Jeg måtte le av «Tidsforbruk: Aaaaaltfor unødvendig lenge», for jeg var så lur at jeg bestemte meg for å lage voksenlappeteppe isteden, og besluttet derfor å lage fire! Som jeg jo kunne montere sammen!
Tidsforbruk: La oss snakke om noe annet.
Haha, så gøy å se at det ikke bare er jeg som har vært gjennom en blæh-prosess. Nå skal jeg ta turen til vaskemaskinen.
Var hyggelig å titte innom bloggen din.

Hilsen fra strikkeglad (men lappeteppelei) ullhjertefrøken