søndag, januar 10, 2010

Uten frykt for å vere ukorrekt

Eg har strikka selbuliknande sokker, faktisk så liknande at eg vel å kalle dei for "Selbusokkar". (Berre som eit lite sleivspark til Selbu Husflidslag). Mønsteret finn du i Viking sitt mønsterhefte 0907, nummer 5. I mønsteret står det at du treng 5 nøster botnfarge, og 4 nøster mønsterfarge, noko som ville gitt 450g garn. Det treng du ikkje. Eg måtte forkorte sokkane betrakteleg (fjerne ei rose) og brukte berre 197g garn. Eg veit ikkje heilt kva eg skal bruke resten på, om eg skal bytte det inn og forkorte garnlageret mitt betrakteleg, eller om eg skal bytte det til anna garn.Dette er fyrste gong eg har strikka lange sokker, så eg måtte eit par runder i opprekkingsboksen før eg fekk fellinga på leggen høveleg fin. I tillegg sleit eg med korleis eg skulle felle etter hæl, men det gjekk seg til etterkvart og resultatet vart jo nydeleg!

Her er forresten bilete av dei ferdigtova tøflene mine, dei er MYKJE brukt. Både av meg og K.

Her er alle banderolane frå garn eg brukte ifjor, eg samler på dei i tillegg til å veie alt eg strikker. Er ein nerd, så er ein nerd seier no eg.
Eg har brukt:
  • 100g Viking Alpaca
  • 350g Viking Sportsgarn
  • 600g Fritidsgarn
  • 350g Dale Falk
  • 100g Navia Uno
  • 168g Apple Pie
  • 100g Rowan 4ply soft
  • 100g Zen Silk Lace Yarn
  • 50g Vamse
  • 150g Drops Alpaca
  • 150g Artesano Hummingbird
  • 200g NZ Lammeuld
  • 50g Rubin
  • 400g Hifa2
  • 600g Trollgarn
  • Tilsaman: 3,468kg!
Om ein ser på lista til høgre så tilseier den at eg brukte 3,513kg ifjor, så det har ikkje gått mykje garn ifrå restehauger og slikt. Er nok mange halvtomme nøster. Eg tar ikkje av banderolen før nøstet er heilt brukt opp.
Her er min sinte snønissemann på ski, når den vart laga veit eg ikkje, men det må vere barnehage eller tidleg barneskule. Eg verdsatte iallefall kunstnerisk friheit på den tida.

I forrige innlegg fortalte eg at eg skulle fortelle kva eg fekk i karakter på veska eg hadde strikka. Eg fekk sterk fem på den:D

17 kommentarer:

Monicas sa...

hei og godt nytt år....selbusokkene var råfine.....dette kan du

KRØLLEMIKKEL sa...

De strømpene var rå lekre. Disse ser ikke lettstrikkete ut. I komentar i bloggen min spør du om skjerfet er lett strikket - svaret er JA. Ønsker deg en krativ uke.

Ugla sa...

Kjempelekre!

Sissel sa...

Så flotte strømper du har strikket:-) Du kan jo strikke matchende votter så får du brukt noe av garnet:-) Syns det er bra du er litt nerd jeg, skulle gjerne gjort det samme selv, men har så mye garn uten de båndene på, vanskelig da. Har fått et par søppelsekker med garn opp igjennom og det vare bare rester... Lykke til med å tømme garnlageret:-)

Anonym sa...

Så lekre selbustrømper du har strikket.

MayM sa...

Uff, jeg ble annonym.
Det var ikke meningen.

Emme sa...

Flotte lange strømper og nydelig mønster! Flink er du og jeg ser du har fått flott karakter på veska du lagde og det fortjente du virkelig :)

AnitaK sa...

Grattis med flott karakter! Og så fiiine strømper da... Jeg har også banderolene fra i fjor liggende, kanskje jeg skal ta en liten sjekk før jeg kaster dem??? Tror nemlig at det er en del :) Ha en flott dag

Mourie sa...

Oi, du har vært bra produktiv i fjro, og blir neppe noe mindre produktiv i år kan jeg tenke meg! Gratulerer med flott karakter, dern hadde du ærlig fortjent! BTW, hva tar du for å strikke et stooort sjal i Kauni?

Cloudberry sa...

Knallfine sokker!

Pinnepenn sa...

Så flotte sokker! Kul snømann he he. :)

LivM sa...

Disse ble jo skikkelig flotte. Litt av en jobb du har gjort her! Gratulerer.

Rapunsel sa...

Hei! Sokkene ble stilige! Ha en fin kveld!

LAs masker sa...

FINE sokker!

strikkedilla sa...

Kjempefine sokker med flott farge

Felisi sa...

Herlige strømper, de gjorde seg veldig godt i den fargekombinasjonen!

Anonym sa...

Dødsflotte ragger Helen! Og takk for meldinga i går, det er godt mulig det er slik ej blir sjåande ut ja, om det ikkje var tiltenkt som et slag i skuldra:P