lørdag, mars 07, 2009

Veskekurs med Andrè Wallenborg, dag 1.

No har eg akkurat kommet heim ifrå ein lang, men innhaldsrik dag på sykurs i regi av Polar Quilt. Vi skal sy ei veske designa av Andrè Wallenborg, ein av Noregs mest kjende veskedesigner (om ikkje den mest kjende).

Opplegget er veldig bra, Andrè har hengt opp kvar bit på ei tavle, slik at vi får sjå korleis dei skal sjå ut. Dette er då baksida (eller forsida om du vil bruke den som det). Med trippel-lomme.
Så slik blei mi bakside/forside sjåande ut. Eg har valgt eit beige stoff med franske ord på. Eg elskar fransk, men kan verken lese, snakke eller forstå det. Så eg nøyer meg med å lese franske bøker oversatt til norsk.

Eg gløymte å ta bilde av alle stoffbitane til forsida, men her er iallefall mi forside, med lomme med strekk i.
Så skulle vi begynne med foret. Her er alle forbitane.
Og her er kortlommene mine, eg har sydd tre lommer som skal vere inni den hovedlomma i foret.
Her er hovedlomma.
Andrè hadde med seg fleire vesker han har designa og sydd, og det var veldig mange fine. Eg skal lere meg å sy den med mange små firkantar på, men eg må finne ut kor han skal ha kurs neste gong, for eg bur forhåpentligvis i Valle neste gong han skal ha kurs i Bodø.
MEN! Eg var forelska, i ei veske. Åherlighet kor mykje eg har tenkt på den, og drømt om den. Eg måtte berre ta eit bilde av den. Så no undrar eg meg, når kan eg rettferdigjere eit veskekjøp på rundt 7-8000kr? Er det når eg blir rik? Når eg finn meg ein mann som skal kjøpe alt til meg? Eller fortjen eg det rett og slett, og kjøper den og heller sparer litt ekstra for å kjøpe komfyr?
Eg trur eg må tenke litt meir på det.
Eg har ikkje tatt bilder av alle som sydde, fordi eg ikkje orka å gå rundt og spørre om kven som ville på nett og kven som ikkje ville, men kanskje eg kan ta bilde av Andrè og dei som sitt ved bordet mitt imorgon. Alle damene som sydde var kjempeflinke, og det var så gøy å sjå på alle dei forskjellige stoffene sjøl om alle syr samme veske.
Imorgon skal vi få blogglista til alle sammen, det skal bli gøy å bloggrundere hos dei. Eg måtte kjøpe meg skjærematte, skjærekniv og quiltelinjal, så eg trur nok eg blir bitt av denne basilla ja.
Urk, det blir vel dyrt?

11 kommentarer:

Unknown sa...

Hei på deg.

Heldige du som har fått gått et slikt kurs... missunelig...

Anonym sa...

Så spennende. Veska du er forelsket i var bare rånydelig. Ble litt forelsket jeg også.. Tenk så flott. Gleder meg til å se flere bilder fra kurset og veska de ferdig. Tusen takk for hyggelig melding i bloggen :) Nå begynner det store korsalget, vi snakkes...

Anonym sa...

Mange fine vesker her ja! Ser ut som litt arbeid å sy den modellen, mange biter å pusle sammen. Men det er jammen gøy når man får det til!

Ha en fortsatt god helg!

Mourie sa...

Oh, gleder meg til å se det ferdige resultatet! Er innerst inne veldig glad for at jeg ikke likte den 8000 kroners veska no særlig, hehe!

Anonym sa...

Kjekt, gleder meg til å se vesken din ferdig. Det er lurt å gå på kurs, man lærer mye av det.

Anonym sa...

Dette kurset skulle jeg gjerne vært med på. Skjønner at du holder på å bli hekta ;)da forstår du sikkert hvordan jeg har det ;) Ha ei fortsatt fin helg, og kos deg med syinga :)

Rita sa...

Hei og takk for besøk. Hadde vært kjekt med et kurs av den karen ja, flotte vesker.

Prinsesse Vilikke sa...

Så utrolig mange flotte vesker. Misunner det det kurset ja!!!

Tina sa...

Å, så mange fine vesker - det så gøy ut! Gleder meg til å se hva du tryller fram:-)

Monicas sa...

dette så morsomt ut du.....jeg er veskoman, så der sku æ ha vøri ja......lykke til å gleda mæ te å se ferdig resultat

Hobbymegher sa...

Hei!
Så spennende med et slikt kurs!!!
DET hadde vært moro!