tirsdag, desember 29, 2009

Oppsamlingsmodus

Eg skal vere den fyrste til å innrømme at eg har lidd av seriøs bloggtørke. Hovudskulda må nok skulegongen ha, på slutten før jul så gjekk eg berre i svime og prøvde å komme meg igjennom dagen før ferie. Etter at ferien kom har eg opplevd korleis det er å ha overskot til å rydde, vaske, lage mat, leke og å strikke på samme dag! Eg er rysta!

Uansett, eg har fått gjort mykje siden sist eg blogga. Noko har eg gløymt å veie og andre ting har eg ikkje fått tatt bilete av, men eg tenkte å vise fram kva Kristiane fekk i julgåve!

Ho fekk Setesdalsett av oldemora si! Fantastisk dame altså! Genser, lue og votter strikke i marineblått. Og baksida er like fint som forsida, verkeleg eit nydeleg arbeide!


Haha, no blir det ein liten nedtur når eg skal vise kva eg har gjort. Hehehe, neida. Seinaste tilskot på stammen er desse lestane. Dei er no for andre gong i vaskemaskina for å bli tova, fyrste gongen vart dei for lite tova (eg har jo så små føtter). Bilete av dem ferdig kjem i ein seinare bloggpost.
Eg har brukt tilsaman 142g med Hifa 2 i kvit og sort (eg er jo på slankern). Mønsteret fann eg i eit Allers som eg kidnappa av mor mi, hugser ikkje korleis nummer, det er ifrå Sandnes Garn iallefall.

Er det ikkje gøy med handarbeidsrelaterte julegåver? Eg har aldri vore så nøgd med julegåver nokonsinne som iår (dette seier eg vel kanskje kvart år, for eg meiner det kvart år!).
Eg fekk to stofflapper i fine glafarger
Fire grønne knappar med hjerter på!

Strikkebok med massemasse strikkemønster!

Fame Trend og eit bambusgarn kjøpt i Statane. Trur det blir skjerf av sistnemnte (som er meir lilla enn blå).


Av det eg har tatt bilete av har vi Djevellua til Mina som ho fekk i julegåve. Ho vart superglad, kanskje fordi ho har ynskja seg han i snart eit år. Berre eg som gløymer så lett.
Brukte 68 gram Rauma Vamsegarn, og oppskrifta finn du her.

Ja, så var det oppgåva i "prosjekt til fordypning" som vi har på skulen. Vi fordyp oss i Strikkefaget. Oppgåva var å lage noko med vevteknikk. Eg valte å lage ei veske.

Eg trudde jo at det skulle tove meire enn det gjorde, så eg vart nødt til å klippe opp stykker til stoffdeler for å sy dei saman. Så vevde eg remsane saman og monterte det til eit lokk. Tilslutt sydde eg tungesting over alle sårkantane. Her trur eg at eg har brukt 600 gram minst, nøyaktig vekt kjem når eg har fått oppgåva tilbake (med karakter).

Det eg har laga som eg ikkje har fått tatt bilete av er eit skjørt i kordfløyel og ein bestikkoppbevaring som eg sydde til ei i julegåve. Skjørtet får eg jo snart tilbake (også med karakter), då får eg jo lagt ut bilete.

Eg hadde jo eit håp om å få 30 000 klikk før årsskiftet, og håper eg får det (sjølv om det er heller usannsynleg). Om du er nummer 30 000 så skal du få ei overrasking i posten, berre husk å ta ein screenprint av skjermbiletet sånn at eg veit at du ikkje prater usant.

Håper alle har ei fin romjul og at alt står bra til med alle saman!

18 kommentarer:

Lisbeth Bula sa...

Herlighet så mye flott strikk!!

MayM sa...

Så flott setesdalsgenser. Det er artig å få julegaver en setter stor pris på. Flott strikkebok. Den sikler jeg på.

Anonym sa...

Den veska var lekker.
Alt det andre også, men falt for veska di.

Hilsen strikkefrua Elin

Pinnepenn sa...

Så mye fint! Den djevelua må jeg kikke litt nærmere på. :)

Elisabeth sa...

Kjempefint sett datteren din har fått i julegave, slike ting blir man glade for. Ha en fortsatt fin jule og nyttårsfeiring!

KRØLLEMIKKEL sa...

Det var mye flott! Greit med en oppsamling. Det er ikke alltid en rekker alt en ønsker og tror, men slik er det.... Ønsker deg en et godt nyttår!

gyldenkron sa...

Så flotte ting du har laget. Og om ikke lenge er det du som lager slike sett til datteren din ;)

AnitaK sa...

Så flotte ting du har laget! Og det setesdalsettet var vel bare fantastisk. Takk for tipset angående plategarnet, jeg ante ikke hva det var en gang, jeg :) Stadig nye ting å lære seg skjønner jeg. Ønsker deg ett riktig godt nytt år, klem

Hanne sa...

Så mange kjempe mye fine strikkerier :D Angående de juletrekulene jeg har strikket så brukte jeg pinne 2, og det tynneste hekle garnet jeg fant i butikken jeg kjøper garn (vanlig tynt heklegarn). :)

Anlen sa...

Imponerende mengde arbeid her:) Flott sett frå oldemor til Kristiane! Mi Prinsesse heiter også Kristiane;)

Tess sa...

Så snill oldemor din datter har! Det var et flott sett, ligger masse jobb bak det ja!
Masse fint på bloggen din!
Godt nytt strikkeår til deg!

Elise sa...

http://brekkehelenpen.blogspot.com/2008_05_01_archive.html

Hvor får man tak i slikt hempgarn? :)

Helen Brekke sa...

Elise: Det har jeg kjøpt på nettet:)

Elise sa...

Har du link? eller husker du hva det het?
Har lett etter det lenge, men har ikke funnet..

Helen Brekke sa...

Elise: På biledet står det at det heiter "hemp for knitting". Fann det her:
http://stores.localneedle.com/-strse-Yarn-by-Fiber-cln-Hemp/Categories.bok

Om du skal søke etter norske butikkar må du hugse at det heiter hampgarn, det heiter hemp på engelsk:)

Elise sa...

Tusen takk :)
Fin blogg forresten, har gitt meg flere ideer. :)

mimouna sa...

Her var det mye fint,både ferdigstrikket og garn & utstyr. Håper 2010 blir et godt år for deg på alle måter. :o)

nragnhild sa...

Den lua der var berre fantastisk kul! :)