torsdag, mai 14, 2009

Fritidsgarnkjole

Sånn, då var denne kjolen ferdig. Heile 625g med garn gjekk med, 25g mindre enn i oppskrifta og allikavell blei den altfor stor! Eg kunne med hell strikka den i godt over ein storleik mindre, for det er godt over 10cm for stor på kvar side av hoftene. Og eg har ikkje akkurat knøttehoftar.
Slik ser den ut på meg, den ser kanskje ikkje så stor ut men den er heilt vanvittig stor. Forøvrig ville eg ha 3/4 arm, og eg fekk det nesten. Nokon som har erfaring med å tove den?
Kjolen blei jo fantastisk nydeleg, men den kunne med fordel vert både mindre i storleik og meir figurnær. Og eg har faktisk fulgt strikkefasheita! Merkeleg. Eg mistenker bildet i heftet til å vere full av klesklypar på ryggen.

Q: Tove eller ikkje? 35 grader eller 40?

No er det straks sjølvvalgt oppgåve på skulen, og eg skal strikke sjal! Hipp hipp hurra! No har vi keramikk, det er også ganske gøy. Eg har laga notekopp.

16 kommentarer:

Ugla sa...

Lekker kjole og nydelig fargevalg, men du har rett i at den er litt stor. Men jeg tør ikke uttale meg om toving, til det har jeg tovet for lite. Ha en fortsatt fin dag :-)

Hanne sa...

Ja, det ble en flott kjole. Synd at den ble for stor. Hvis du er glad i å strikke, kan du jo vurdere å strikke en til i rette størrelsen, og heller prøve å selge denne til noen som er et nummer (eller to) større? Den vil jo bli veldig varm og kanskje litt stiv hvis du tover den?
Bare noen innspill fra meg. Men kjempefint plagg i nydelige farger!
Ha en fin, fin dag - godvær her på indre strøk i hvert fall, er det likedan hos deg? :-)
Pludrehanneklem

Hanne sa...

PS: Hva i alle dager er en notekopp? Jeg har jo hørt om rotekopp, men notekopp... Er det rett og slett en kopp med noter på?

Monicas sa...

du verden for et mot du har...nydelig kjole men synd den ble stor. spent på å se sjalet du skal til med...ha en fin fin dag....

Rekkehuset sa...

Kjolen ble kjempefin, men jeg er enig i at den er for stor. Tror som den andre Hanne at den sikkert blir litt stiv og tykk om du tover den... Hva med å sy den inn i sidene? Du synes vel ikke det er noe alternativ å vokse inn i den heller antar jeg *knis*. Lykke til uansett hva du bestemmer deg for å prøve! Hjertelig hilsen Hanne.

Torunn Skjærstad Moen sa...

Bare lekker må jeg si. God dag til deg fra Asterix.

AnneBeth sa...

Fin kjole du har stirkket. Likte godt fargevalget.

Elisabeths kreative hjørne sa...

Heisan!
jeg strikket nettopp en kjole i finull som ble litt stor og fikk tips av Hedvig på HB å fukte den forsiktig og kjøre den FORSIKTIG i tørketrommel.Gjorde det og den gikk litt sammen uten å tove.Vet ikke om det funker like godt på Fritidsgarn,men du kan jo strikke en prøvelapp å forsøke?

mimouna sa...

Ville nok prøvd å sy den inn framfor å tove. Glattstrikk krymper mer i høyden enn i bredden, dessuten blir den fort veldig tykk og stiv.

Flott kjole, håper du finner en løsning. :o)

strikkedilla sa...

Kjempefin kjole. Har tittet på det mønsteret selv jeg. Lykke til med det du prøver å gjøre med den. Det sikreste er nok å strikke en ny. Ha en fin 17. mai

mimouna sa...

Det er rosa raggegarn garn på vei i posten nå, men takk for tilbudet. *klem*

Elimor sa...

Beundrer deg som orker å strikke en kjole.Skikkelig fin ble den. Kan jeg spørre hvor du har sett Pearl Crown Rayon tråd?

AnitaK sa...

Å så flott kjole, men obs om du har tenkt å tove den, fritidsgarn tover vel ganske lett??? Ønsker deg uansett en suuuper helg, med eller uten kjolen på :)

Margrethe sa...

Jeg tror Irenesol tovet sin, hør med henne!

Petronella sa...

Hei på deg. Takk for hyggelig kommentar i bloggen. Flott kjole! Ønsker deg en riktig hyggelig 17.mai :-)

Ida E sa...

Kjolen ble fin, jeg tror ikke jeg ville tatt sjansen på å tove den.
Det er jo litt deilig med ting som er for store også?
Hvis du syr den inn i siden med madrassting fra retten og så syr og klipper med symaskin på vrangen får du kanskje den slik du vil ha den. Alternativet er å gjøre som jeg gjorde med min, rekke opp fra noen cm nedenfor borden og strikke den på nytt, nedover.