fredag, desember 05, 2008

Ginger bread baking

Idag har vi bakt pepperkaker! Siden at K skal være hos faren sin denne helga og helga om to uker og vi skal til Jessheim neste helg, så måtte det gjøres nå.

Vi hadde det kjempekoselig med å bake ut, selv om det ikke ble like gøy da K fant ut at deigen kunne spises, da ble det et lite strev med å få henne til å IKKE spise deig.
Oppskriften vi fulgte var: Gå til butikken, kjøp en pakke med Lierne Pepperkakedeig (frossen). Tin den i 10 minutter på tiningsfunksjon i mikroen og kjevle ut.

Her prøver K så godt hun kan å trykke ned formene, men hun er ikke sterk nok enda, stakkar:p

Her er de ferdige pepperkakene (vi har litt deig igjen siden at jeg ble så usannsynlig sliten etter utbakinga) og hvem andre er det som kan skryte av å ha pepperkakekaniner, -sauer, -esler, -fugler, -pingviner. :) Formene ble kjøpt på Søstrene Grene i København i 2007.

Håper dette kan bli en fin tradisjon hos oss, bare neste gang skal vi lage det i en helg. Vi var ganske slitne begge to.


PS. Hvis dere synes vi ser ut som den perfekte familie og at vi alltid har det like koselig hjemme hos oss; da har dere HELT rett:D

4 kommentarer:

Monicas sa...

Koselig ja....så du jeg hadde en utfordring til deg:) om du vil da..

Elisabeth MD sa...

Hei, utfordringene ryr på til deg. Er en hos meg også. :)

Pepperkakene så for øvrig veldig fristende ut...

Anonym sa...

Så delige pepperkaker.

Vil også passe på å ønske deg og dine en riktig God og fredfull Jul

ninabakke sa...

Koselig med pepperkakebaking :D