mandag, september 14, 2009

Mini blåbærpai/smuldrepai

På søndag var Annicken og eg på blåbærtur, veldig seint men vi fekk ein god del blåbær. Først trudde vi at vi berre hadde nok til nokre muffins. Det viste seg heldigvis at vi hadde nok til pai.

Annicken lurte på om eg ville bake åleine, og det vil eg jo alltid. Eg har jo så trangt kjøkken:)

Verdas raskaste dessert!
Eg elsker kokebokstativet mitt og mi nøyaktige elektroniske vekt!

Godt over 4 dl blåbær heilt på tampen av sesongen.

"Brødraspet"
225g kveitemjøl
125g smør
100g sukker

Eg pleier å hive alt i ein bolle også gnur eg det saman til det ser ut som loffsmular. Du kan bruke foodprocessor også, men denne metoden er mykje meire gøy!


Legg frukten i ein grunn ildfast form (eller som eg gjorde, i mange formar) og dryss litt sukker over (det pleier aldri eg å gjere).

Fordel brødraspblandinga over frukten, skak litt på forma og steik han i ovnen på 200*c i ca ein halv time (30 minutt altså), eller til overflata er jamnt gylden. (Om den blir litt mørkare rundt kantane skrur du berre ned varmen litt.
Og VOILA! Fantastiske mini-blåbærpaiar! Sjå røyken og kjenn nesten lukta av den.

Det tar ca 10 minutt i forberedelsar, og du kan bruke nesten kva du vil av frukt.

Denne smakar best nystekt, og er veldig mektig! Eg steikte den i 25 minuttar i mine små tupperwarepaiformar, og fekk 9 stk på denne oppskrifta.

Lukke til og skriv gjerne i kommentarfeltet om du har prøvd den eller ikkje. Den er så enkelt å lage at alle kan lage den sjølv om ein har dårleg tid!

fredag, september 11, 2009

Gråtassgenser til råtassjente

Dette blei jo for ei lita stund siden Ufoa fordi eg hadde for lite garn. No er den heldigvis ferdig og eg kan skryte av arbeidet (og takke høgare makter for at det ikkje blir nærbilde av dei grusomme maskestinga).

Då eg skulle starte på halsen heilt tilslutt så måtte eg sjekke at det såg ut som den ville bli passe rundt halsen. Eg endte opp med å sjå at halsen blei ALTFOR stor og var usekker på om eg skulle gidde å rekke opp og starte heilt pånytt.

Eg starta på halsen og fann ut at det nok ville bli akkurat passe.
Underveis måtte eg jo ha litt prøving med den sjuke råtassen min.


Her er den ferdig! Etter å ha knota med brodering av maskesting (noko eg verkeleg må lere meg ordentlig) og funnet ut at min gråtass ikkje kjem til å få augenvipper fordi eg ikkje kan hekle så er eg overlukkeleg over å ha blitt ferdig med enno eit prosjekt!

Eg brukte 283g med Falk i forskjellege fargar, og endte opp med sikkert like mykje som rester. (blir litt frustrert når eg berre trenger kvit til augnene osv).

No har eg lova meg sjøl å berre strikke til meg sjøl dei neste to prosjektene, og det skal eg. No held eg på med ein UFO ifrå ifjor, og så skal eg starte på ein Naviagenser med Hifa-garn. Det blir interessant, eg synest Navia er så mjukt, men dei hadde ikkje Navia DUO, og når det skal strikkes med dobbelt garn og på pinne 7 er det litt dyrt å skulle kjøpe Navia UNO og legge det dobbelt;)

Vel, no skal eg endeleg gå å legge meg. Eg er stuprtrøytt!

onsdag, september 09, 2009

Votter i "spire"

Gjestal har kommet med eit nytt garn "Spire", dette garnet har heilt lik strikkefastheit som Rauma Finull men SÅ mykje mjukare!
Så no veit eg kva eg skal erstatte finull med når eg strikker selbuvotter!Mønsteret til desse vottane er i det nye heftet til Gjestal som også heiter "Spire" og der var det masse fint! Og fargene til dette garnet er så vakkert! Masse fantastiske lillafargar.

Brukte berre 35gram til desse vottane, og lurer på om eg har nok garn til å strikke lua som er i samme hefte. I tillegg skal eg strikke dei tova hanskene som også er i heftet.

Kor er det eg bestiller ekstra timer til døgnet?

tirsdag, september 08, 2009

Symaskinsertifikatet

Eg fekk aldri symaskinsertifikatet då eg gjekk på barneskulen, då er det veldig flott å ha ein fantastisk lærar som tar seg tid til å lage sertifikat til oss.
For å få dette sertifikatet så må ein sy alle nyttesømmane og alle broderisømmane. Det var veldig gøy og lærerikt, samtidig er det godt å få sydd igjen uten at det kjennes som om eg ikkje får til nokon ting.




Det er jo veldig enkelt då, det er jo berre å trykke på ein knapp. Det som er rart er at det kjennes ut som om eg har lært meire om søm enn etter eit heilt år på folkehøgskule

Til jul skal vi levere ein perm med sømutførelsar, og siden at eg tydelegvis jobber raskt så har eg allereie starta.
Klyvpressing av søm

Fransk søm

Indresøm


Nedstukken søm med overlock og stikning.


Dette er kjempegøy! Eg stortrives på skulen, men skulle ønske eg kunne gå gullsmedlinja også!
No driver vi på med design av kimono, vi skal lære å konstruere mønster i primærsnitt!

mandag, september 07, 2009

Kristiane 2 år!

Eg trudde eg var ein sånn person som likte å skilje mellom hobbyblogging og familieblogging, men dette er begge delane klæsja inn i eit blogginnlegg.

16. august blei Kristiane 2 år, og eg baka og baka og baka i det heile og det store og syntes at det aldri blei nok. Men det blei det, nok i massevis.
Denne marihøneforma er kjøpt på www.hobbyhimmelen.no sjølv om det er www.cacas.no som er leverandør. Eg syntes iallefall at 100kr i porto uansett kva ein bestiller er horribelt!
Dette er ei sjokoladekake med smørkrem og heldigvis lyger bildane litt for den var meir grå og rosa enn sort og kvit.


Denne ostekaka var heilt fantastisk!
Den er laga oppned i "royal heart" frå Cacas.


Slik såg kakebordet ut


Her er den stolte toåring som syntes det var så gøy å blåse ut lys at ho berre ville gjere det om og om igjen.

Godt at det er eit år til neste gong!

søndag, september 06, 2009

No blir det ikkje fleire Kiri på ei stund





Vel, siden at mamma fekk sitt Kirisjal stjålet på kinoen så måtte den gode dottera strikke eit nytt, ikkje sant? Her har eg brukt litt over to nøster Navia Uno, nermare bestemt 114g.

Det blir det siste på ei god stund, for all del, mønsteret er enkelt å strikke men det er så keisamt og eg har så mykje på tapetet.


Under Parkenfestivalen 2009 var det mangemange med strikkaklær. Dumme meg turte ikkje å spørre mange om å få ta bilete, men her er to:
Mariusgenser med ein god del setesdalmønster.


Denne var veldig gøy! Det var flest MENN som brukte denne strikka øl-koppen.
Eg har aldri sett noko slikt før, og eg holdt på å le meg ihjel!
FANTASTISK!





Eg har vert veldig dårleg på å blogge i det siste, men eg har vert flink til å gjere ting. No skal eg sjekke kor flink eg er i denne dataverdenen å lage fleire bloggpostar og ta dei på automatisk posting. Då trur eg kanskje at eg har postar i 3 dagar eller noko.

Stay tuned!