torsdag, januar 31, 2008

Pulsvarmere/Wristwarmers

Pulsvarmere
Oppskrift hentet fra hefte MI 2612 fra Du Store Alpakka (DSA)
Garn: Du Store Alpakka Misti
Garnforbruk: 100g
Tidsforbruk: 6 timer

Wristwarmers
Pattern from booklet MI 2612 from Du Store Alpakka (DSA)
Yarn: Du Store Alpakka Misti
Amount yarn: 100g
Time spent: 6 hours.



Veldig vanskelig å ta bilde av egen hånd, men jeg klarte det:)
Very difficult to take a picture of my own hand, but I made it:)
Uten hånd i.
Without hand.
Nærbilde av flettestrikken, et dårlig bilde, håper dere ser det litt.
Close-up of the cableknitting, a bad picture, hope you can see it though.
Begge pulsvarmerene ferdige!
Both wristwarmers done!

tirsdag, januar 29, 2008

Sydd vognpose!

Har sydd vognpose i voksduk med unikko-mønster:) Siden at symaskinen min plutselig bestemte seg for å sy baklengs, så må jeg si meg veldig stolt!
Brukte den gamle vognposen som mal for å sy denne, og det var temmelig enkelt. Men som Marita sier "Det er rettsømmen som er vanskeligst". Og det er jeg helt enig i! spesielt en rettsøm sydd baklengs. Jaja, det er jo ikke akkurat kjempesynlig.

I have sewed a bag to have on my baby-carriage in waxcloth with "unikko"-cloth:) My sewing-machine suddenly decided to sew backwards, so I must say I'm pretty proud of this! I used the old bag as a pattern to sew this, and it was pretty easy. But as Marita says "It's the straight-forward-sewing that it's the hardest". And I totally agree! Aspecially a straight-backwards-seem. Well well, it's not like it's the most visible.
Bildene er litt dårlige fordi jeg hadde den på makromodus, men jeg orker ikke gå å ta nye enda. Fiiiin rød vogn med fiiiin gul/grønn vognpose (hvem har sagt at ting på matche hele tiden? Farger er BRA!)

The photos is a bit horrible because I had it on macromodus, and I don't want to go down and take new ones yet.
Nice red baby carriage with nice yellow/green bag on it (who said that thing always has to match? Colours is GOOD!)

mandag, januar 28, 2008

Så heldig er jeg!


Jeg har visst en veldig koselig blogg, for denne hilsenen har jeg fått fra
Chocolatehead
Mluni
Beate
TUSEN TAKK!

Jeg er egentlig temmelig dårlig til å gi slike videre. Det er mange blogger som gir meg masse inspirasjon, så derfor vil jeg egentlig gi denne videre til alle blogger jeg er innom og alle som er innom her og legger igjen kommentarer!
Dere gjør dagen min fiiiiin.

Min aller første sydde duk!

Se fiiine duken jeg har sydd! Dette er første gangen jeg syr en duk noensinne, tidligere har jeg bare sydd klær og andre ting.
Nuvel, så ble den kanskje litt i minste laget (tenkte jo ikke på at den skulle legges inn to ganger a 3cm på hver side) og det er kanskje litt småfeil histen og pisten, men det er min første duk!
Brukte bare to timer på å lage den, brukte oppskrift fra boken "søm" fra Damm, først skjønte jeg den ikke helt, men etter å ha tatt en ting av gangen, forsto jeg det veldig bra!

Egentlig er vel det et julestoff, men jeg likte det så godt at jeg vil ha den på bordet nå!
Si ifra hvis dere mener den er for julete!

Hjørnet.

Nå har jeg endelig fått igjen den sømtilliten min sømlærer fra Folkehøyskolen så fint ødela.
Nå ser jeg at jeg kan sy på ånkli!

lørdag, januar 26, 2008

Januarluen Gemma



Januarluen i alongen "luer for huer" er Gemma Beret, og den ble jeg ferdig med idag!
Litt vanskelig å ta fine bilder av den (les: meg) men det gikk såvidt.
Brukte litt over 50g tynn alpakka fra DSA, og sleit veldig med fellingene, men det ble fin da! (Kanskje litt for baggy for min del, men jeg har allerede brukt det).

Nå gleder jeg meg bare til februarluen:)

onsdag, januar 23, 2008

Kattepusgenseren er endelig ferdig!

Slik så den ut umontert og fæl!


Se så fiiin den er nå! Fikk hjelp til å montere den, får ikke til slikt selv enda. Og gjett hvor glad jeg ble da den lå i postkassa idag!

Mønsteret heter Snodige Katter og er fra Rauma. Settet strikkes med 3 nøster hvit babyull og 3 nøster sort babyull i størrelse 6 mnd.

Skulle gjerne lagt inn actionpictures, men babyen ligger (endelig) og sover!
Nærbilde av forsiden (baksiden er helt lik)

HV-gave Hobbyboden



Her er gaven fra min Hemmelige Venn på hobbyboden. Jeg fikk to nøster brun Misti og et oppskriftshefte på pulsvarmere, sjelevarmer og lue! Jeg tror nok jeg kommer til å strikke pulsvarmerene:)

HV-gave NoTroFin

Her er Hemmelig Venn gaven fra NoTroFin-gruppen på Hobbyboden!
To nøster brun alpakka og en sånn ting for å ha strikkeriene sine inni, sånn at dem ikke ramler av:)

Jeg har gått helt bananas!



Hadde bestilt denne fra Atelje Margaretha, og den lå i postbunken min da jeg kom hjem fra reise igår. Har alltid ønsket meg en sånn, men siden jeg aldri fikk det. Fant jeg ut at jeg måtte vel lage en selv.
Her er det kule fra posthaugen min; Alt om håndarbeide, Pandurokatalog, broderi og Kreative kvinner.
Jeg har handlet mye stoff mens jeg har vært ute og reist. Ikkeno garn.
Dette var veldig fint synes jeg, men var vanskelig å få et bra bilde av det.

Disse stoffene kjøpte jeg på Naboskapet på Jessheim.


Panduro hadde salg på julestoffer, minus 70%. Da er det ikke rart man går bananas!
To tildastoffer, en jule og en grønn kul stoff:)
En meter av den.

En meter av denne og.

Og nesten 3 meter av denne! Har planer om å sy juleduk av denne, må bare lære meg å sy duk først:)




lørdag, januar 12, 2008

Salg kan være skummelt...

Panduro har hatt salg, jeg har heldigvis ikke gått amok, men kjøpt ting jeg helt sikkert ikke hadde trengt.


Her har jeg kjøpt stoff til en juleduk jeg vil sy, jeg kjøpte 3 meter til 44kr meteren! Synes stoffet var veldig fint, har aldri sydd en duk før, så jeg lurer på hvordan det skal gå:)Også kjøpte jeg litt Tilda gavepapir, jeg elsker gavepapiret hennes, men jeg trodde det var hvitt og rødt, men dette er da rosa og rødt. Jaja, jeg får vel brukt det!
Også har jeg kjøpt TO pynteelger! Den ene heter Øyvind Elgenes og den andre heter Elga. Skal male begge hvite og ha dem i vinduet. For hvis jeg maler dem hvit, kan jeg male dem om igjen hvis jeg blir lei fargen!
Nå gleder jeg meg bare til å dra til Jessheim. Der har dem FIRE fine hobbybutikker! Så jeg bare håper det kommer inn litt ekstra penger nå de nærmeste dagene:)

ENDELIG nesten ferdig med lappeteppet!

Babyteppe
Mønster hentet fra Sandnes' hefte Tema 11 Toving. Mønster nr 10.
Garn: Sandnes "Tove"
Forbruk:
1 nøste Mørk Petrol nr 6872
1 nøste Eplegrønn nr 8514
1 nøste Blå nr 5936
1 nøste Mørk Aqua nr 6509
1 nøste Grønn nr 7345
2 nøster Sjøgrønn nr 7534
2 nøster Turkis nr 6426
Tidsforbruk: Aaaaaltfor unødvendig lenge

Sånn så det ut før toving. Har brukt nesten ett år på dette. Først ble jeg lei av hele dritten, det er jo så kjedelig å strikke lapper i rettstrikk. Blæh! Og så fikk jeg plutselig en dag inspirasjon til å bli ferdig av JordbærSol, men den inspirasjonen falt bort fort da jeg hadde greid å montere en lapp feil vei (vrangsida ut) og jeg fant ikke tråden til å rekke den opp.
Men igår tok jeg meg i nakken og strikka begge lappene ferdig, så dampa jeg og monterte dem og heiv den inn i vaskemaskina, pøste på med grønnsåpe og 50 grader.

Mål før toving: 125*100ca.

Her er den etter toving! Helt sikkert umulig å se noen forskjell på så lang avstand, pytt sann. Ble veldig fornøyd, tror faktisk jeg skal feste trådene før jeg klipper dem av. Den er ikke tova sånn kjempemasse. Ifølge boka skal teppet være 60*75 etter toving, men jeg synes det er perfekt slik 95*85ca. Det er jo meningen at det skal være et vognteppe, men Kristiane skal jo snart over i sportsdelen av vogna, og siden jeg er treg synes jeg at det er for teit at hun bare skal få brukt det bittelitt før det er for lite.

Beate sa at hun kunne lære meg å hekle en kant rundt teppet (jeg kan ikke hekle!) og det skal jeg jaggu meg ta henne på ordet for. Også skal det hekles noen figurer i luftmasker og nålefiltes på. Og jeg kan FAKTISK lage luftmasker:) WOHOO!

Derfor er ikke dette teppet en FO enda, men det finnes håp! Og da har jeg bare 3 ufoer igjen, eller fire da, siden at jeg bare har strikket en av Pinneguris latviske votter.

onsdag, januar 09, 2008

Nå tar jeg litt dataferie!

Dette kom i posten idag! Grey's anatomy sesong 1 (har fått helt hekta på den serien, men fikk ikke med meg de første to sesongene, bestilte den fra amazon og betalte under halve prisen enn i Norge). I tillegg bestilte jeg Elizabeth Zimmermanns "Knitting workshop" der man kan finne "Baby suprise jacket" og mange andre oppskrifter. Har bare sett fort i den, og den virker lovende. En helt annen strikkebok enn det jeg er vant med. Her er det ikke store fargebilder og få oppskrifter. Mye tekst og lite bilder.
Tilslutt kom Margaretha-katalogen, vet ikke helt om jeg skal bestille meg noe derfra, men spekulerer litt i å kjøpe et sånt dåps- og fødselsbilde for å ha på veggen.


Så langt har jeg kommet på Pinneguris latviske votter. Slet max med fellingene, og den ble litt kort/trang for meg øverst, men ellers er jeg fornøyd. Er tross alt første vottene jeg strikker med mønster!


Sånn, det var det jeg hadde idag! Har fått unna HV-gavene, og skal strax kooose meg med Grey og alle de andre mens jeg strikker tommel og de to siste rutene til lappeteppet jeg håper jeg blir ferdig med snart.
Om en uke drar jeg til Åslåo og Jessheim! Gleder meg kjempemasse!